life and coaching

Bemutatkozom: Ruttner Kata redszerszemléletű egészség- és életvezetési coach

2016. július 03. - ruttnerkata

A coaching számomra lehetőség. Lehetőség arra, hogy segítsek másokon és lehetőség, hogy általa saját magamhoz is közelebb kerüljek. A pszichológia már gyerekkorom óta érdekel, kamaszként kezdtem először ilyen témájú könyvek
et olvasni. A könyvtáram aztán évről-évre bővült a lelki dolgokkal foglalkozó írásokkal. A lelki élet lelki gondok vagy éppen a megoldások szerves részei a mindennapjaimnak. Analizálok, új dolgokat próbálok ki és évek óta próbálom az életemet tudatosan élni, vizsgálni mire van szükségem biztosan, és mire nincs. Érdekel minden amivel jobbá tehető a közérzet. Nekem ez a szakma mindig álomszerű volt mostanra pedig általa az álmomat élhetem. 

ruttnerkata_1.jpg

 

A LIFE AND COACHINGOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT  

Rendszerszemléletű egészség- és életvezetési coach szakmám 2016-ban kaptam meg, a képzés során 60 órás önismereti és személyiségfejlesztő tréningen vettem részt azóta pedig klienseim által folyamatosan az életem része a coaching. 

Az Egészség- és Életvezetési irány azért is fontos számomra, mert azt azt gondolom, először saját magunkkal kell tisztában lenni, ezután lehet csak az élet más területein is egyensúlyba kerülni.

Egy egészség és életvezetési coach a többi közt segíti a kliensét abban, hogy világossá váljon számára, hogy

-   Honnan és merre tart?

-   Mennyire van egyensúlyban saját magával, mennyire érzékeli testének jelzéseit?

- Milyen lehetséges megoldások vannak az adott helyzetre, az adott cél elérése érdekében?

 

Gyakorlásom során több kliensemnél is tapasztaltam, hogy a célok konkretizálása a könnyebb és az elérésüknek az útja a nehezebb feladat. Módszerekkel, beszélgetéssel és irányított kérdésekkel klienseim előbbre jutottak, a coaching ülések végére problémáikra megoldást találtunk. 

 

Amiben segíteni tudok a többi közt

- magánéleti problémák

- önbizalom problémák

- konfliktus és stresszkezelés

- párkapcsolati problémák 

- burn out/kiégés 

 

A coaching életvezetési tanácsadás, célja a kliens segítése, önirányító képességének mobilizálása, jövőjének aktív alakítása érdekében. Célokat határoz meg mellette pedig a jelen állapotot elemzi, képessé teszi a klienst arra, hogy kidolgozza a jövőjére vonatkozó vízióit, felfedezze a célok elérésében akadályozó sikerblokádjait és sikerpotenciáljait ezeknek megfelelően pedig megfogalmazza a változás stratégiáit és megvalósítsa azokat.

Annak ellenére, hogy a coaching sok technikát alkalmaz a pszichoterápia területéről, nagyon lényeges egyértelműsíteni, hogy a coaching nem terápia, nem helyettesít egészségügyi kezelést, de jelentősen támogathatja azt. Az érzelmekkel való bánásmódban a coaching jellemzően nem az érzelmek okaival, hanem az adott témára, meghatározott célra koncentrál, a cselekvési lehetőségek segítő vagy korlátozó hatásaival foglalkozik.

 

 

süti beállítások módosítása